maandag 14 mei 2012

Dag 18 – Moederdag; shoppen en schieten.


Met angst en beven keken we vanochtend uit het raam. Op The Weatherchannel riepen ze al dagen dat het vanaf vandaag doffe ellende ging worden in Florida. Regen!! …. maar niks. Een beetje bewolkt. That's all.

Omdat het moederdag was, en we beiden voor zover we weten geen moeder zijn, besloten we onszelf maar te verwennen, en dus te gaan shoppen. De Premium Outlets waren daar de aangewezen plek voor. Bijna 4 uur en en vele tassen later, kwamen we bij de auto aan. Ralph was nogal opgetogen over het rubber op z'n Calvin Klein-polo, Lau was helemaal in d'r nopjes met wat nette jurken en rokken.

Na een wrap uit eigen koelbox (we worden een beetje moe van het uit eten gaan, en het gefrituurde eten) gingen we richting een iets duistere plek in Orlando. De Oak Ridge Gun Range. We gingen schieten!
Lau wilde dit al heel lang, vooral nadat ze voor een reportage bij het NFI in de wapenkelder was geweest. Zoooooveel pistolen! En in Amerika kan dat zomaar. En zelfs wel heel makkelijk!
We liepen naar binnen, zeiden; 'we willen graag schieten', en het werd geregeld! Nu was het tijd voor ons om OMG te zeggen! We moesten alleen ons rijbewijs afgeven, aanwijzen met welk wapen we wilden schieten, en that's it. Best wel een beetje gek eigenlijk.
We lieten doorschemeren dat we nog nooit hadden geschoten en het allemaal best wel spannend vonden, dus we kregen een 'poezziewoezzie revolver' om mee te oefenen. Later konden we met iets groters schieten. Hmmm.
Keurig deden we onze brillen en gehoorbescherming op en gingen we naar de range. Geen begeleiding, niets. Er was uitgelegd hoe je de revolver moest laden en dat je in een vloeiende beweging de trekker over moet halen, en daarmee gingen we het doen. Oke, prima!
In de range waren al wat mensen aan het schieten. Oorverdovende knallen, en bij de eerste paar moet je er echt even van schrikken. We hingen ons target op en laadden het wapen...
Het was dus een revolver voor mietjes, zodat we konden wennen aan hoe stevig we het wapen vast moesten houden. Nouououououoou, d'r zat best al wat kracht achter. Maar het was wel heel cool om te doen. Eerst deden we keurig een schot per keer, maar later gingen we met wat meer zelfvertrouwen salvo's afvuren.
Op een gegeven moment, was de targetlijn van de meisjes naast ons kapot. We moesten allemaal onze wapens neerleggen en 3 stappen naar achter doen. Toen ging een meneer van de range dat even repareren. En dan denk je toch wel... wat zijn we voor iets raars aan het doen? Een schot en we schieten die meneer naar z'n grootje. Raar.
Toen we door onze kogels heen waren gingen we weer terug naar de shop. Wilden we nog met een ander wapen schieten? Lau wilde wel, maar Ralph voelde zich flink unheimisch met al die gasten met wapens. Uiteindelijk hebben we besloten om het hierbij te laten. Het was mooi om te doen, maar wapens zijn eigenlijk helemaal niet grappig.
We vonden het vooral indrukwekkend dat iedereen daar naar binnen kan lopen met wapens, en vreemd dat er niet duizend regels zijn om daar te mogen schieten.

Om de thrill van de Oak Ridge Gun Range een beetje te compenseren, reden we maar weer naar een Mall. We moesten nog een boodschapje doen bij de Abercrombie & Fitch. Dat gedaan (waarom staat de muziek zo hard in die winkels???) en daarna met onze tassen en onze beschoten targets weer naar het hotel. Effe bijkomen!
We bestelden online een combiticket voor Seaworld en Aquatica voor de komende drie dagen, en gingen daarna een stukje rijden over de International Drive.
Dat is een soort 'strip', maar dan een stuk minder spectaculair, met hotels, winkels, allemaal leuke dingen om te doen en een heleboel restaurants. Om de International Drive liggen eigenlijk alle Pretparken. Het kloppende hart van toeristisch Orlando, zegmaar.
We hadden een enorme envelop met allemaal coupons gekregen voor restaurants, maar dat vonden we haast hogere wiskunde, want er zitten zoveel mitsen en maren aan, dat we uiteindelijk kozen voor de couponloze Red Lobster, waar we even moesten wachten met zo'n piep-apparaatje.
Red Lobster is de vreetschuur voor kreeft, krab en garnalen. Zelfs Ralph besloot een complete visschotel te nemen, en zo zaten we lekker een visje weg te smikkelen.
Na het eten gingen we de tickets van Seaworld nog even printen, zodat we morgenochtend zo door konden lopen. Want morgen gaan we in achtbanen en orka's kijken! Whooooooo!

2 opmerkingen:

  1. Er ligt trouwens een prachtige golfbaan in Celebration, mocht je daar nog iets spannends willen doen ;-) ! Maar dat is geloof ik niet jullie ding. Ik zou overigens best wel in zo'n huisje willen wonen ...

    Dat schieten heeft ook al een paar keer op mijn lijstje gestaan ... Maar is er nooit van gekomen, mijn vrouw vindt het maar niets, ik zou het wel een keer meegemaakt willen hebben. Toch een mooie ervaring, begrijp ik ook van jullie, alhoewel apart.

    Veel plezier in Seaworld, altijd mooi !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Ralph en Laura, ik ben weer helemaal bijgelezen, zelf druk aan het vakantie vieren dan schiet lezen van andere blogs er soms bij in. Jullie hebben ondertussen veel gezien en gedaan, ook voor ons veel herkenning in jullie verhalen, maar dan uit andere jaren. Wij hadden totaal geen last van steekbeesten op de loop road, maf hè. Veel plezier in Sea world. En alles jullie nog tijd hebben is Tuben in Kelly Park ook een hele leuke ervaring.

    Groetjes Harm en Christa

    BeantwoordenVerwijderen