zondag 13 mei 2012

Dag 17 – Ce-le-brate good times, come on!


Met een absolute horrornacht achter de rug verlieten we gillend en met gierende banden het Sirata Beach Hotel. Nouja, misschien was dat iets overdreven, maar we waren behoorlijk kranky omdat we die nacht diverse malen met dikke stem van de slaap de operator hadden moeten bellen om de loeiende bruiloftsgasten/dronken Duitsers/ bronstige jongemensen onder ons raam vandaan te halen.
We besloten er niet meer aan te denken en geen woord meer aan vuil te maken, want we gingen het vandaag he-le-maal anders doen. We gingen naar Orlando. En om dat te vieren, brachten we een bezoekje aan Celebration. Slechte grap, I know.

Celebration is een dorpje wat door Walt Disney is gesticht, met het idee om er een ideale community van te maken. Er is ook eigenlijk geen criminaliteit in dit plaatsje. Hoewel we wel kunnen begrijpen dat sommige personen toch een beetje moordlustig worden van het perfecte en pastelkleurige uiterlijk van dit dorpje. Toch was het een fijne plek om te vertoeven.
Eigenlijk is er niet zoveel te doen. Of tenminste, wij konden het niet ontdekken. Maar lekker op een terrasje zitten met een Iced Caramel Skinny Macchiato is ook vakantie!
Van te voren waren we al even door Celebration heen gereden, en dat is wel aan te raden, want het is net alsof je over een filmset rijdt. Zo perfect! Beetje griezelig wel. Je vraagt je om de een of andere reden af, of de mensen die in dat huis wonen wel eens ruzie hebben.
Maar goed, het centrumpje van Celebration is lieflijk. Leuke souvenirtjes, schildpadjes en eendjes in de vijver en een briljante fontein.
Bij die fontein hebben we nog een tijdje zitten kijken. Er waren allemaal kindjes in aan het spelen, die het natuurlijk uitgierden, erg vermakelijk. Zelf wilden we natuurlijk ook wel, maar we waren bang dat we opgepakt zouden worden... nee, wij moesten nog even wachten tot het echte waterpark in Orlando.

Veel te vroeg kwamen we aan bij het hotel in Orlando, maar we konden al op de kamer, en gingen daarna wat eten bij de T.G.I. Friday's naast het hotel.
Ook al zo'n lyrische bedoeling! De serveerster gilde hysterisch hoe fabuleus de ribs waren, want ze had ze die ochtend nog geproefd en ze waren niet van deze planeet! OMG! Om d'r te pesten en omdat we eigenlijk niet zoveel honger hadden, bestelden we een appetizer om te delen. We were not that hungry. De omvangrijke familie naast ons trouwens wel. Vol onverhuld genot zaten ze enorme borden naar binnen te schoffelen. De stoeltjes kraakten vervaarlijk, toen bleek dat die borden slechts het voorgerecht waren. Het hoofdgerecht werd met nog meer smaak en de nodige luide boeren verorberd. Onze eetlust was enigszins afgenomen, zoals je begrijpt.

Na deze enerverende gebeurtenis, besloten we onze killerbody's maar eens neer te vlijen aan het zwembad. Konden we ondertussen eens nadenken wat we de komende vier dagen in Orlando gingen doen.
Bij de Target deden we nog wat boodschapjes, en daarna richtten we – samen met onze gebruikelijke corona's – een heus studiecentrum in op onze hotelkamer. Want gingen we naar Universal? Naar Seaworld? Disney? Welk van de ongeveer 23249 parken hier, zou het worden? Je hoort het morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten