donderdag 10 mei 2012

Dag 14 – Weg met de prinses


Al twee weken mogen we in het warme, zonnige en prachtige Florida verblijven. Het voelt alsof we al een maand op vakantie zijn. Helemaal na de afgelopen dagen in Fort Myers Beach.
Helaas moesten we daar vandaag weg.
Omdat we die middag om half 2 in de haven van Fort Myers Beach een afspraak hadden, was er flink wat tijd te doden. We deden nu dus wel een ochtendwandeling, en ruimden heel rustig onze prutjes op. We wisten het uitchecken tot half elf te rekken, en besloten de auto in het centrumpje van Fort Myers Beach te parkeren, en nog eventjes wat winkeltjes te kijken.
Omdat we stiekem alvast gingen kijken waar we om half 2 moesten zijn, kwamen we per ongeluk op de parkeerplaats terecht, waar we straks onze auto ook neer mochten zetten. Nou, dan konden we 'm nu ook wel laten staan.
We wandelden een beetje van winkeltje naar winkeltje, kochten ons jaarlijkse lelijke kerstboom accessoire. Vorig jaar was het een zeester, nu een sanddollar met glitters. En ze verkochten hier van die leuke doosjes met mintjes waar de naam van de staat (Florida, voor degenen die eeeeventjes onder een steen hebben gelegen) op staat.
Omdat Ralph zo enthousiast was over zijn polarised zonnebril die ie in Key West op de kop had getikt, sloeg Lau toen ze een leuke zag voor 15 dollar haar slag. Genoeg mooie brillen van boven de 100 dollar gezien, maar voor dit prijsje doet ie het het ook heel goed. En dat kwam nog van pas vandaag...
We deden de lunch op een terrasje, waar ook een mevrouw zat die haar tanktopje enigszins verkeerd om aan had... gelukkig was de wrap beter dan het uitzicht.
Inmiddels was het na een uur, dus liepen we richting de haven... en daar lag ze. De Fort Myers Princess. Met deze boot gingen we de komende twee uur op zoek naar dolfijnen!
We hadden een Groupon-actie maar we waren niet de enigen. Het was best wel druk. Maar er was plek zat. Het duurde even voordat we vertrokken, dus hadden we alvast een virgin cocktail genomen. Je snapt, het was weer een grote vervelende gebeurtenis.
Lau d'r zonnbril kwam goed van pas. Want met zo'n gepolariseerde zonnebril kun je heel aardig in het water kijken. Omdat de schittering van het water wordt weggenomen. Ideaal voor het speuren naar dolfijnen.
Het boottochtje zelf was al heerlijk, lekker muziekje, mooie uitzichten, en na een half uurtje spotten we de eerste 'kudde'(?) dolfijnen. Ik moet zeggen; hoewel we ze al hadden zien langszwemmen, als je ze zo goed kunt zien in het wild is dat toch wel even bijzonder. Hoe dichterbij hoe mooier, natuurlijk. We waren ze steeds even kwijt, want ze gingen steeds 2 minuten onder water, maar als we ze dan weer zagen ging er echt een soort rush door de boot.
Helaas waren deze fijntjes niet al te sociaal en bleven dus ver van de boot. We gingen op zoek naar andere dolfijntjes.
Snel hadden we die al gevonden. Deze keer kwamen ze wat dichterbij. Nou we hebben wat foto's gemaakt. En ge-aaah'd en ge-ooh'd. Prachtig.
Na twee uur keerde de boot weer terug naar de kust, we konden vanaf zee de Neptune Inn nog zien. En de heimwee begon meteen al te knagen.

Weer droog op de wal, sprongen we snel in de auto. Het was inmiddels vier uur en we moesten nog 2,5 uur rijden naar St. Pete's Beach.
Daar kwamen we keurig tegen etenstijd aan; het was tijd voor de IHOP. Het was een beetje een vreemde, lege, ouwe IHOP, maar het eten smaakte goed. Ralph had zijn stack of pancackes, Lau een soort ommelet-flensje met groenten.

We gingen inchecken bij het Sirata Beach Resort. Een immense hotel-reus na onze cosy Inn. We kregen de favoriete kamer van de incheckmeneer, maar we hadden zo'n vermoeden dat dit niet zomaar iets goeds betekende. Dat is het enige nadeel van via Priceline boeken, als je pech hebt, stoppen ze je in een van de mindere kamers. Maar goed, de kamer was prima, de badkamer een beetje oud, en het uitzicht was mooi. We checkten nog even de drie zwembaden, de bar's en het strand uit. Dat ziet er allemaal wel heel goed uit. Morgen gaan we het allemaal beleven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten