maandag 30 april 2012

Dag 4 - Stormachtige dag!


Vandaag hebben we de de rustige Space Coast verlaten voor de rijke, drukke Treasure Coast! Een rijdagje, en dat was maar goed ook!
Daar kwam de dreigende wolk met tropische storm!
Toen we wegreden van onze Inn, was het niet zo stralend als de afgelopen dagen (30+ en strakblauw) maar nog wel aardig weer.. Op onze favoriete tv-zender hadden we gezien dat het later die dag wel eens 'nasty' zou kunnen worden. Daarom besloten we na een half uurtje rijden langs de kust (A1A) nog even wat zonnestralen te pakken op het strand. Het was zondag, half 10, dus lekker rustig. Er zaten wat vissers, de pelikanen vlogen heel dicht over en de zee was lekker woest, want er stond een behoorlijk briesje.
Na anderhalf uur een beetje in de vloedlijn huppelen, een beetje liggen en krabbetjes kijken, kwam die dreigende donkere wolk die het zuiden van Florida scheen te bedekken wel heel dichtbij en pakten we op. De eerste plensbui was al snel een feit, en we begrijpen nu waarom het zo mooi groen is hier... veel water in korte tijd.
Na een stop voor de lunch, kozen we voor de snelweg waar we op een gegeven moment nog een 'bijna-geen-benzine-meer'-situatie hadden. Met nog maar nul mile te rijden, op zoek gaan naar een benzinepomp... het was even een stressvol momentje. Maar het is natuurlijk allemaal goed gekomen!
Aangezien de snelweg toch wel saai rijden was, gingen we weer naar de A1A, en stopten even in het luxe Boca Raton. Daar merkten we dat de wind een wat ongezelligere snelheid had bereikt. Wat overigens wel goed nieuws was voor de aanwezige surfers. We hebben daar even zitten kijken met onze fruitsalade, maar toen kregen we het koud! WAT? Koud? Ja, ja, het is ons gelukt om het behalve in de supermarkten en winkels, het koud te krijgen in Florida!!

Ralph had een windje gelaten...
Weer verder op de A1A langs de kust, tot ie was afgesloten, vanwege een Airshow die (heel verstandig) was afgelast. Gelukkig vonden we een D-tour door typische Amerikaanse tafereeltjes en de rijke buurten van Fort Lauderdale helemaal niet zo erg. De kanalen waaraan de immense huizen en nog grotere boten liggen, zijn echt heel typisch (ontzettend CSI Miami). Verder vonden we een wijk waar we door heen zijn gereden heel erg lijken op Venice Beach in LA (vooral wat de huizen betreft, alles heel hip en welvarend). Maar goed, Fort Lauderdale wordt dat ook niets voor niets het Venetie van Florida genoemd.

Veel hebben we verder niet van Fort Lauderdale gezien. We zijn nog over Las Olas Boulevard gereden, wat het bruisende middelpunt van de stad is... Maar we zijn verstandig in de auto gebleven aangezien de palmbomen inmiddels horizontaal stonden van de wind. Meteen maar naar ons luxe hotel voor de nacht, dus. Daar was de weelderige binnentuin met luxe zwembad, ook niet erg aanlokkelijk omdat het wel leek alsof we in een tropische storm terecht waren gekomen (misschien was het dat ook wel). Dus gingen we even kijken in de marina, waar de ALLERDIKSTE boten liggen die je je kunt bedenken. In Loosdrecht ligt er soms 1 zo'n joekel, maar hier liggen er zoveel, dat het haast niet meer indrukwekkend is.

Bootjes.
Bij de Outback Steakhouse wilden we onze maagjes wel eens vullen met de beroemde Blooming Onion. We dachten, we bestellen er nog twee kleine voorgerechtjes naast, dan hebben we wel genoeg. Nou.... Appetizers, dat zijn volgens ons nog steeds voorgerechten, maar we kregen zo'n shitload aan eten op onze tafel, dat we elkaar even bang aankeken. Die Blooming Onion was net zo groot als Ralph z'n hoofd, de cheesefries stonden gelijk aan drie bakjes patat en de quesadilla's waren ook genoeg voor vier personen. Het was wel erg lekker, dus we hebben ons best gedaan om er flink wat van op te eten, maar toen we scheel begonnen te kijken zijn we maar gestopt.
Een appetizer was meer dan genoeg geweest voor onze Hollandse maagjes. Nouja, we gaan morgen wel even naar de Gym.

Terug op de hotelkamer hebben we uitbuikend nog eventjes een stukje Baseball-game meegepakt. Even opfrissen hoe het ook allemaal weer zat, want morgen gaan we naar de Miami Marlins, en Miami!!!

1 opmerking:

  1. Wij eten de Blooming Onion met z'n 4en als voorgerecht, ha, ha. Grappig dat jullie het over Loosdrecht hebben, wonen jullie daar soms vlakbij, wij wel..

    BeantwoordenVerwijderen