zaterdag 28 april 2012

Dag 2 - Daytona & Cocoa BEACH!


Het werden uiteindelijk een korte broek én rok, dus na het ontbijt en de checkout, flipflopten we vrolijk naar onze zilvergrijs met paarlemoer-kleurige bolide. Eerst naar de Publix voor de nodige inkopen. De onmisbare koelbox en zipper-zakjes werden weer vrolijk in het karretje gegooid. Net zoals ander succesnummers van vorig jaar. Helaas visten we met de skippy pindakaas achter het net. Gelukkig heb je 73 soorten pindakazen in Amerika.
Een boel dollars en een handje vol contantje dankzij de 'cashback' later, konden we op weg naar Daytona Beach. Een stukje van een uurtje over de snelweg, tussen de groene moerassen van Florida door. Het valt ons op dat het zo groen is, overal palmbomen en tropische plantjes. We hebben zelfs de eerste hibiscus al gespot.

Daytona Speedway!
Als we Daytona Beach inrijden, zien we rechts van ons ineens de immense Daytona Speedway opdoemen. Ook wel bekend van de Daytona 500 van de Nascar-callenge. Een racebaan dus. Ralph was daar als klein jongetje helemaal gek van, dus dat gingen we eens even van dichtbij bekijken.
Vroooooaaaarrr!
Je kon een tour doen, maar je mocht ook gewoon gratis de tribune op, om naar de racetrack te kijken. Leuk voor ons, want er waren twee auto's aan het testrijden. Zo kregen we een mooi idee van het geluid en de snelheid. We kregen ook een idee van het lekkere weer, want op de tribune, zo vol in de zon, was het haast niet uit te houden.

Daarom gingen we na de nodige kiekjes en laps, even afkoelen in de Target. Een broek, een shirt en twee koffie rijker gingen we daarna weer op weg naar Daytona Beach!
En voor de eerste keer mochten we met een grote brug de intercoastal waterway oversteken, naar de 'eilanden' voor de kust. Da's toch wel mooi om te zien. 

In Daytona reden we in één rechte weg naar het strand, dat wil zeggen, we zagen het bord 'The most famous beach in the world', staan en we reden het strand al op! Voor $5,- mag je de hele dag op het strand rijden. En dat is echt een aanrader, want je cruist rustig over het witte strand, kijkt een beetje naar de mensen (en uitslovers die daar liggen te braden), zoekt een plekje voor je auto en gooit je handdoekje uit. 
Beach Cruisin'
We deden in bikini en zwembroek een lekkere lunch uit onze nieuwe koelbox, en daarna gingen we maar eens even knetteren en mensen kijken. De oceaan ook nog even geprobeerd, en die is haast warm te noemen.

Je rijdt zowat de zee in..
Toen we voelden dat we rood begonnen te worden (het is toch je eerste dagje in de verzengende florida-zon) zijn we verstandig opgestapt om Daytona nog verder te ontdekken en nog een flink stuk over het strand te rijden. Maar toch, dat raampje open, die zon op je benen... laten we zeggen dat we al enigszins roodbruin zijn, nu...

Ralph en onze achterbak
Rond half 6 kwamen we aan in Cocoa Beach. De surfcapital van Florida. En dat is ook wel te zien, want overal zijn winkeltjes met surfspullen! Nadat we onze zooi uit de auto hadden gehaald, gingen we lekker eten bij de Slow & Low BBQ-Grill. Een lekker terras en een surferdude ober, die soms iets te snel praatte, waardoor Ralph z'n mashed patatoes waren verdronken in gravy, bleegh.

Een glaasje cola
Na dit culinaire avontuur mochten we nog naar Ron Jon Surfshop. Schijnt dus een van de allerbekendste surfwinkels in de wereld te zijn. Is ook 24 uur per dag open. Heel veel surfspullen, zwembroeken, slippers, t-shirts... maar de experience waar sprake van zou zijn, ging een beetje aan ons voorbij. Geen livemuziek, geen demonstraties... Het was er wel stervenskoud, dus Ralph besloot een lekker warm vest te kopen. Ik hield het bij zonnebril 2764. En met deze aankopen kwam deze eerste volle vakantiedag in Florida tot zijn eind! Kortom, wij zijn blij! Morgen gaan we naar het Kennedy Space Center!

3 opmerkingen:

  1. Leuk hoor zo over het strand rijden. Weer eens wat anders dan Zandvoort!
    Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Grappig he, auto parkeren, klep open, handdoekje uitkloppen en je ligt op het strand. De foto's zijn heel herkenbaar. Het is net of jullie in ons blog zijn gekropen ;-)
    Groet Christa

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lijkt me zo tof om daar een keer heen te gaan, leuk verslag hebben jullie :D

    BeantwoordenVerwijderen