zondag 29 april 2012

Dag 3 - Raketteketet!

Hier alvast wat foto's! 

De jetlag is nog in volle hevigheid aanwezig, dus vanochtend om 6 uur zaten we al weer rechtop in ons bedje. Maar een geluk bij een ongeluk; we zitten aan de kant van Florida waar je de zon kunt zien opkomen uit de zee. Dus we trokken enorm sportief onze hardloopschoenen aan, voor een stukje rennen bij zonsopgang. Jammer dat we geen camera bij ons hadden, want dat was prachtig om te zien! We hebben ook nog een Blue Heron gezien (en een dode zeeschildpad, dat was wat minder leuk) en flink wat snowbirds.... maar die laatste hebben dan wat minder met wildlife te maken.

Na een ontbijtje in het hotel hebben we de TomTom ons de richting naar het Kennedy Space Center laten wijzen. We hadden al kaartjes en konden dus meteen doorlopen. We besloten om als eerste de tour over het terrein van de NASA te doen, en daarna pas de attracties op het visitors center.
Met een bus wordt je overal keurig langs gereden, onderweg krijg je filmpjes te zien over de geschiedenis van de ruimtevaart op Cape Canaveral. Het gebied van NASA is natuurlijk enorm uitgestrekt. Het heeft wel iets om er te rijden en te bedenken dat alles om ruimtevaart draait.

Als eerste kwamen we langs het immense Vehicle Assembly Building, waar de spaceshuttles op de stuwraket worden getild en waar alles in geprepareerd wordt. Uiteindelijk worden het hele zaakje verticaal het gebouw uit gereden, zo hop, naar het lanceerplatform. Dit gebouw is echt NIET NORMAAL zo groot. Er stond ook nog een 'verplaatser', ook al zo'n joekel, die over enorme grindpaden de shuttle naar de juiste plek moet brengen.
De volgende stop was bij een uitkijkpunt naar diverse lanceerplatforms, daar kregen we een filmpje en een bewegende maquette te zien over hoe een lancering precies werkt. Heel interessant allemaal!
Daarna mochten we met een leuke buschauffeur langs allemaal alligators (jaja! We hebben ze nu al in het echt gezien!) en schildpadden naar de laatste stop. Daar ging het over de ruimtewedloop met Rusland en de lancering van de Apollo's en Saturn V. Na een simulatie van een lancering vanuit de controlekamer, kom je in een enorme ruimte waar je onder een spaceshuttle door kunt lopen. Gigantisch groooooooot!

Terug op het visitorcenter kozen we meteen de Shuttle Launch Experience, waar je als het ware een lancering meemaakt vanuit de shuttle. Hoe cool is dat? Erg leuk en mooi gedaan (alle simulaties en films op het park trouwens!). Hoewel leuk... een raketlancering is eigenlijk helemaal niet zo lekker om te doen, weten we nu.
We mochten even bijkomen in de IMAX-film, 'Hubble 3D', een film over het repareren van de ruimtetelescoop Hubble. Echt een supermooie film, en die 3D beelden zijn ook behoorlijk indrukwekkend.
Inmiddels waren we onderkoeld geraakt door de frisse airco in de IMAX-bios, dus gingen we buiten lekker opwarmen in de Rocket Garden, waar een aantal flinke raketten staan opgesteld. Het is echt bizar hoe groot dat allemaal is! En natuurlijk raar dat het allemaal in de ruimte is geweest.
Bijna 6 uur hebben we rondgelopen bij het Kennedy Space Center, en we hadden beiden niet verwacht dat we het zo leuk zouden vinden. Wellicht kwam het ook omdat het lekker rustig was, en omdat wij natuurlijk een beetje ruimte-nerds zijn. Maar ze hebben daar echt hun best gedaan om alles lekker begrijpelijk en vermakelijk te houden.

Op de terugweg naar 'huis' nog even geprobeerd te kijken bij de gigantische cruiseschepen die in Cape Canaveral liggen aangemeerd, maar dat was nog best ingewikkeld, omdat we liever niet opeens een boot op wilden rijden. Dus besloten we onze dag met uurtje langs het zwembad van ons hotel, en daarna nog een bezoekje aan de pier van Cocoa Beach, waar iedereen lekker zat te slobberen en waar onder (de pier) een fotoshoot aan de gang was.
Uiteindelijk hebben we onze maagjes gevuld bij de Japanner/Thai, waar Lau een beetje te enthousiast had besteld. Gelukkig mocht ze haar overtollige Californian Roll mee in een doggybag en kijkt ze nu al uit naar de lunch van morgen!! Dan rijden we naar Fort Lauderdale, dus waarschijnlijk wordt dat Sushi met zand, want langs het strand!

2 opmerkingen:

  1. Altijd leuk; een dagje KSC. En vroeg uit de veren, of je het nu leuk vindt of niet, maar dan heb je wel wat aan je dag!Veel plezier in Fort Lauderdale. Tijd voor de Sawgrass Mill?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuke dag zo, wij de dames uit ons gezin vonden KSC onverwacht leuk.
    Morgen naar Ft Lauderdale, we zijn benieuwd hoe jullie het daar vinden, we hebben gisteren daar ook 2 overnachtingen Ft Lauderdale geboekt voor over 10 dagen geboekt, dan vliegen wij naar Florida..
    groet Christa

    BeantwoordenVerwijderen